Galaxy vergelijk: S6 Edge & A7

Nu aan het lezen
Galaxy vergelijk: S6 Edge & A7

S6-Edge-VS-A7Zowel de Galaxy S6 Edge als de Galaxy A7 zijn beide begin 2015 gelanceerd. Wij nemen beide modellen onder de loep zodat je makkelijker kunt kiezen. Voordat we inzoomen op de verschillende specificaties en features van deze twee smartphones is het belangrijk om te weten dat Samsung de A7 ziet als “kwaliteit & Budget” en de S6 Edge als “Vlaggenschip & Innoverend”, deze laatste heeft dan ook een hoger prijskaartje (bijna 2x!). Wat heeft de Galaxy A7 te bieden náást z´n prijsvoordeel?! En wat heeft de S6 Edge allemaal te bieden?! Meer daarover in dit bericht:

“Specbattle” tussen de S6 Edge & de A7

Galaxy-A7-Silver

 • De processor van de Galaxy S6 Edge is een octa core 2100 tegen 1500 bij de Galaxy A7 (exynos tegen snapdragon)
 • De body van de Galaxy S6 Edge is van glass/aluminium, waarbij de Galaxy A7 van metaal is
 • De Galaxy S6 Edge is dunner dan de Galaxy A7
 • De Galaxy S6 Edge is iets kleiner, namelijk 5,1 inch tegenover de 5,5 inch grootte A7
 • De resolutie van de Galaxy S6 Edge is 1440 x 2560 tegenover 1080 x 1920 bij de Galaxy A7
 • De camera van de Galaxy S6 Edge heeft 16 Megapixels, tegenover 13 in de Galaxy A7
 • Features in de S6 Edge en niet op de Galaxy A7; optical image stabilization – manual focus – smile detection – CMOS image sensor – Black illuminated sensor
 • Shooting modes extra voor de Galaxy S6 Edge; Bursting mode – Night mode
 • Video 4K voor de Egde bij 1920 x 1080 resolutie
 • De features HDR ook voor de selfie
 • De Galaxy S6 Edge heeft meer memory; 3GB tegen 2 GB voor de Galaxy A7
 • Build in storage is 128 GB bij de S6 Edge, tegen 16 GB in de A7
 • Wireless charging is beschikbaar voor de Galaxy S6 Edge
 • Andere features zijn; Gyroscoop, kompas, barometer en fingerprint. Al deze eigenschappen zijn niet aanwezig op de Galaxy A7.

De sterkste punten van de Galaxy A7

 • De Galaxy A7 is iets groter en heeft dus ook een groter beeld voor foto’s en video.
 • Hij is van metaal, absoluut niet te zwaar, maar daarom wel minder kwetsbaar dan de S6 Edge.
 • De Galaxy A7 heeft de originele Samsung processor “de snapdragon” en niet de “exynos”
 • Last but not least; Hij is gewoon VEEL goedkoper en dat is ook echt niet onbelangrijk.

Meer over de speciale features van de camera´s

De Black Illuminated Sensor, oftewel BIS techniek aanwezig in de Galaxy S6 Edge, is een echte verrijking. Dit zorgt er o.a. voor dat je ook met weinig licht gewoon waanzinnige foto’s kunt maken. Door de BIS CMOS sensor wordt de potentiële lichtgevoeligheid van de sensor verhoogd terwijl de ruisproductie omlaag gaat. Ook de algemene kwaliteit en scherpte neemt dankzij deze eigenschap toe. Deze feature is overigens op dit moment alleen nog maar verkrijgbaar op de Galaxy S6 Edge. Dankzij de Bursting Mode (op de Galaxy S6 Edge) kan je door de fotoknop in te drukken (en even vast houden) ontzettend veel foto’s per seconde maken. De Galaxy S6 EdgeHandig bij bijvoorbeeld snelle sporten, of in ieder geval wanneer er veel en snel bewogen wordt. Dan de Night Mode; deze kan op de Galaxy A7 worden ingesteld, maar is standaard aanwezig op de Galaxy S6 Edge (niet in te stellen), hij doet het automatisch. Je kunt hem niet kiezen maar wanneer nodig gaat de camera automatisch in deze stand staan. Dit is te herkennen aan de icoon die op het scherm komt wanneer de situatie er om vraagt.

Samenvattend

Ondanks dat de Galaxy S6 Edge eigenlijk toch wel op bijna alle punten beter scoort dan de Galaxy A7, moet je toch wel érg veel bijbetalen voor al die extra’s. Wij vinden dat je echt goed moet nadenken of je ook daadwerkelijk al die eigenschappen gaat gebruiken, en of de waarde daarvan ook tot z’n recht komt. Het alternatief is namelijk een ontzettend goede smartphone die je écht niet teleur zal stellen, dat is dan natuurlijk de Galaxy A7. Je houdt echt vele honderden Euro´s in je broekzak. Maar wil je écht bij “de tijd” zijn en waardeer je een hoge resolutie en een hoge snelheid, dan is de Galaxy S6 Edge toch echt de betere. De keuze kan je uiteindelijk natuurlijk alleen zelf maken. Maar als wij kijken naar wat je bij de één krijg en bij de ander… Dan zouden wij het wel weten. Maar dat antwoord houden we voor ons :-). We ontvangen graag een berichtje als je benieuwd bent.

Galaxy-S6-Edge-LineUp

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
0%
Informatief
100%
Neutraal
0%
Nooit meer
0%
Over de schrijver
Goedkoopste-Samsung.nl

Stel je vraag / Reageren