De Galaxy S6 versus de Galaxy A5

Nu aan het lezen
De Galaxy S6 versus de Galaxy A5

Galaxy-S6-S-A5Vandaag vergelijken we de Galaxy S6 met de Galaxy A5. Hierbij kijken we naar verschillende factoren zoals design, de techniek, de innovatie, eigenlijk het totaalplaatje. Dát maakt pas echt het verschil! Het ligt voor de hand om de Galaxy S6 de betere en snellere te vinden aangezien die ook nieuwer is. De Galaxy A5 kwam uit in oktober 2014 en de Galaxy S6 in maart 2015. 

De Galaxy A5 is een behoorlijk stuk goedkoper (los toestel zo´n 297 euro) en dat heeft ook zo zijn aantrekkingskracht. Nu komt alles naast elkaar met in het achterhoofd de wetenschap dat de Galaxy S6 wel nieuwer is en dus uitgebreider met zijn features, resolutie en rekenkracht maar het kan zijn dat de Galaxy A5 ook iets unieks heeft en dat moet dan gefilterd worden.

Ons oordeel over de verschillen tussen 1) de S6 en 2) de A5

 • De camera heeft 16 Megapixels tegenover 13 MegaPixel bij de A5
 • Processor is een octacore tegen een quadcore en 2100GHZ/1200 GHZ(exynos/ snapdragon)
 • Werkgeheugen is 3 tegen 2 GB
 • Buildin storage is 128 tegen 16 GB (de Galaxy A5 is uitbreidbaar)
 • resolution is 1440 x 2560 pixels/ 720 x 1280 pixels Camcorder 4K tegen 1920 x 1080
 • De Galaxy Galaxy S6 heeft Custom equalizer and Preset equalizer.
 • Fingerprint on de Galaxy S6 (WAT is lollypop en KitKat)
 • Music 49 uur tegen 69 uur op de Galaxy A5 (hier is de Galaxy A5 in het voordeel)
 • Bij Video hetzelfde vele functies voor de Galaxy S6 maar niet voor de Galaxy A5 zoals
 • Optical image stabilization, High Dynamic Range mode (HDR), Continuous autofocus, Picture-taking during video recording, Video light.
 • vele extra’s op de Galaxy S6 en niet op de Galaxy A5 zoals
 • Optical image stabilization, Manual focus, Smile detection, Voice activation, Back-illuminated sensor

Nader bekeken

Bij het Speedtesten van de Galaxy S4, Galaxy S5, Galaxy A5, en de Galaxy S6 Edge krijg je als resultaat dat de S6 Edge alles wint en de Galaxy A5 bijna alle tests verliest inclusief de grafische test (ook hier was de s4 beter...). Ook is het beeld wat schokkerig. Terwijl de S5 en de S6 Edge alles vrij gladjes doorstonden. Uiteindelijk was het de Galaxy S4 die als één van de besten uit de bus kwam!

Wat vinden wij…..

Natuurlijk is de Galaxy S6 in alle (nou ja… Bijna alle) opzichten de betere en snellere smartphone echter wanneer je naar de prijs kijkt van beide smartphones dan kun je ook niets anders verwachten….  En toch stellen wij dat de Galaxy A5 een prachtig budget toestel is die je niet teleur zal stellen, waarschijnlijk zal het langer je buddy kunnen zijn de “trendy” S6. Ook op muzikaal vlak; met de Galaxy S6 kan je namelijk tot 49 uur muziek luisteren terwijl je op de Galaxy A5 maar liefs 69 uur door kunt gaan. Dit is een groot verschil en wanneer je bijvoorbeeld veel forenst kan dit een belangrijk argument zijn wat in het voordeel van de Galaxy A5 spreekt.

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
63%
Informatief
25%
Neutraal
13%
Nooit meer
0%
Over de schrijver
Goedkoopste-Samsung.nl

Stel je vraag / Reageren