De verschillen tussen de Galaxy S6 en de Galaxy S7

Nu aan het lezen
De verschillen tussen de Galaxy S6 en de Galaxy S7

Toen de Samsung Galaxy S6 uit kwam was het meteen duidelijk; Samsung gaat met de Galaxy S-serie een nieuwe weg in. De Galaxy S6 was meteen één van de beste smartphones van het jaar 2015. Zijn opvolger; de Galaxy S7, gaat ongetwijfeld dé kaskraker worden van 2017! Maar wat is er nu allemaal nieuw in de Galaxy S7? En als je één van de twee wilt kopen, wat zijn nou écht de verschillen die voor jou van belang zijn? Gaat de Samsung Galaxy S7 ook écht de Galaxy S6 overtreffen qua verkopen in 2016?! Bij Goedkoopste-Samsung.nl beschrijven we in dit bericht de belangrijkste verschillen. Voor de snelle bezoekers onder ons eerst de optische verschillen en daarna de specificaties:

 

De voor- en achterkanten van de Galaxy S6 en S7

Note: De zilver gekleurde is de Galaxy S6 en de zwart de Galaxy S7
vergelijk-samsung-galaxy-s7-galaxy-s6

 

De specificaties van de Galaxy S6 en Galaxy S7

Samsung Galaxy S6 Samsung Galaxy S7
Scherm Super Amoled, 5,1 inch, 2560 x 1440 pixels, 576 ppi Super Amoled,  5,1 inch, 2560 x 1440 pixels, 576 ppi
Processor Exynos 7 Octa, 2,1 Ghz Exynos 8 Octa, 2,3 Ghz
Geheugen 3 GB RAM, 32/64/128 GB opslag, Geen microSD 4 GB RAM, 32 GB opslag, microSD tot 200 GB
Behuizing Glas en Aluminium, Gorilla Glass Glas en Aluminium, Gorilla Glass, Waterdicht (IP68)
Camera’s Achter: 16 MP, f/1.9, 4K video
Voor: 5 MP, f/1.9
Achter: 12 MP, f/1.7, 4K video
Voor: 5 MP, f/1.7
Accu 2600 mAh, Snelladen, Draadloos opladen 3000 mAh, Snelladen, Draadloos snelladen
Afmetingen 143 x 71 x 6,8 mm, 138 gram 142 x 70 mm x 7,9 mm, 152 gram
Features Vingerscanner, Android Marshmallow Vingerscanner, Android Marshmallow

Design S7: In de basis de S6, maar dan met meer

Zoals de illustratie bovenaan deze pagina laat zien lijken de Galaxy S7 en de Galaxy S6 behoorlijk veel op elkaar. Ten opzichte van de Galaxy S5 heeft de Galaxy S6 een grote stap gezet; Samsung heeft toen de plastic behuizingen losgelaten en heeft strategisch gekozen voor een combinatie van metaal en glas. Het resultaat mag er zijn! De vraag was dan ook lange tijd; wat zou Samsung verzinnen voor de Galaxy S7.

Gelukkig is het metalen frame behouden, zowel de voor- als achterzijde is volledig van glas. De S7 is nét iets gladder afgewerkt in met name de hoeken en randen. Het toestel ligt nu nog iets prettiger in de hand. Ook is de Galaxy S7 ± een millimeter dikker geworden dan de S6. Het lijkt hierbij wel alsof de fabrikanten de strijd hebben opgegeven om de dunste smartphone te maken. En heel eerlijk, er zijn uiteraard belangrijkere specificaties. Denk bijvoorbeeld aan de accuduur, maar daarover later meer. Gelukkig is er in de Galaxy S7 ruimte gemaakt voor een microSD-geheugenkaart. Dit vinden wij een groot gemis in de Galaxy S6, dit is een punt dat je absoluut in overweging moet nemen. Ga je voor de Galaxy S6, dan zit je vast aan het aantal GB dat je koopt. Bij de S7 kan je het aantal GB´s uitbreiden met maar liefst 200GB!

De IP68-certificering van de Galaxy S7 geeft je de garantie dat je hem ± een half uur onder water kunt houden (ongeveer een meter diep). Deze certificatie ontbrak in de Galaxy S6 maar was wel eerder te vinden in de Galaxy S5. Je kunt dus gerust je Galaxy S7 gebruiken in de stromende regen, vlakbij het zwembad of muziek luisteren onder de douche.

Aanbiedingen met de Galaxy S6 en/of Galaxy S7

Zoek je de goedkoopste aanbiedingen met de Galaxy S6 of Galaxy S7? Bekijk via de onderstaande links de productpagina’s van de diverse modellen. Wij vergelijken op deze pagina’s aanbiedingen bij meer dan 12 webshops. Je kunt zelfs kiezen of je de Galaxy S6 of S7 met of zonder abonnement wilt, vergelijk alle providers; Vodafone, Tele2, KPN, Telfort, T-Mobile, Hollandsnieuwe, etc.

 

Accuduur: Hoe lang gaan de S6 en S7 mee?!

In bijna alle berichten komt dit gegeven wel terug. Feitelijk kunnen we pas iets zeggen of de Galaxy S7 ook langer mee gaat dan de Galaxy S6, als we het testen. Helaas kan dit (op het moment van schrijven) nog niet. Maar als we naar de specificaties kijken, dan heeft de Galaxy S7 een behoorlijk grotere batterij gekregen, namelijk 3000 mAh, tegenover de ± 2600 mAh in de Galaxy S6. In theorie zou de Galaxy S7 dus 10% langer mee moeten gaan. Overigens is de batterij van de Galaxy S7 Edge nog groter, deze telt maar liefst 3600 mAh accu!

Zowel de Galaxy S6 als de Galaxy S7 zijn voorzien van “snellaad” technologieën. Maar de Galaxy S6 en S6 Edge ondersteunen niet de (draadloze) Quick charger. Deze technologie is wel opgenomen in de Galaxy S6 Edge Plus versie. Groot voordeel is dus dat zowel de Galaxy S7 als de S7 Edge draadloos snel kunnen worden opgeladen, altijd handig.

Onze conclusie

Misschien wat voor de hand liggend; maar de Galaxy S7 lijkt behoorlijk op de Galaxy S6. Maar de Galaxy S7 is daadwerkelijk op veel gebieden sterk verbeterd. Denk aan de accuduur, de aanwezigheid van een microSD slot, uiteraard ook de rekenkracht en dat de S7 tot een zekere hoogte waterbestendig is. Nadeel van al dit moois is wel dat de S7 duurder is dan de huidige prijzen van de S6. Deze is nu, een jaar na lancering, een flink stuk goedkoper geworden. En dat telt natuurlijk ook!

Volgens ons hangt de keuze dan ook uiteindelijk af van de prijs die jij er voor over hebt. Dus als prijs een belangrijke rol speelt, dan heb je aan de Galaxy S6 een super goeie koop. Heb je 100 tot 200 euro meer, dan heb je al die nieuwe eigenschappen en kan je absoluut voorlopig weer even vooruit met je toestel. Onze persoonlijke voorkeur gaat naar de Galaxy S7!

Lees meer over de Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S7 op de volgende pagina’s;

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
20%
Informatief
70%
Neutraal
0%
Nooit meer
10%
Over de schrijver
Goedkoopste-Samsung.nl

Stel je vraag / Reageren