Verwachtte verschillen Galaxy S8 en iPhone 7

Nu aan het lezen
Verwachtte verschillen Galaxy S8 en iPhone 7

Wat kun je verwachten van de Galaxy S8 en S8 Edge?Het gevecht der giganten gaat weer beginnen, Samsung Galaxy S8 vs iPhone 7! Het is nog niet lang geleden dat de Samsung Galaxy S7 is gereleased, maar het speculeren is ondertussen alweer begonnen over de nieuwe Samsung Galaxy S8. Het is nog zeer vroeg en daardoor is het dus lastig om al veel concrete informatie hierover te vinden. Wij proberen de huidige nieuwtjes op een rij te zetten en gaan dit natuurlijk vergelijken met de grootste concurrent op dit moment, de iPhone 7.

Galaxy S8 krijgt een groter scherm

Er gaan geruchten dat Samsung haar Galaxy S8 een groter schermoppervlak gaat geven. Ook dit keer wordt er verwacht dat het toestel een gebogen scherm gaat krijgen. Wij denken dat dit een 5,1 inch gaat worden. De nieuwste technologieën worden toegepast, zo ook het 4K Ultra High Definition (4K UHD) resolutiescherm. Samsung kent deze techniek al even, want past dit ook toe op haar televisies. Dit komt de virtual reality toepassingen enorm ten goede! Misschien brengt Samsung gelijktijdig ook een nieuwe VR-gadget uit?

Prestaties Galaxy S8

Over de prestaties valt nog weinig te zeggen. Er is nog weinig informatie bekend, maar gezien het verleden zal de processor en het geheugen natuurlijk wel een verbetering krijgen. Een groter scherm met 4K UHD scherm vereist natuurlijk meer energie, dus zal de batterij én de processor een boost moeten krijgen.

Verwachtingen prestaties:

  • 6 GB intern werkgeheugen
  • Exynos 8895 processor met een kloksnelheid van 3.0 GHz
  • G71 videokaart (1,8 keer betere prestaties dan de S7)

De Galaxy S8 krijgt waarschijnlijk een dubbele camera

Net als de iPhone 7, Huawei P9 en de LG G5 gaan de geruchten dat Samsung ook een dubbele camera gaat krijgen op de achterkant. De camera zal een 12MP en een 13MP krijgen. Het schijnt dat de front-camera een 8MP camera gaat krijgen met een irisscanner.

Batterij

De batterij zal naar verluid een vermogen hebben van 800 mAh. Dit betekent dat de Samsung Galaxy S8 12 tot 14 uur mee kan gaan. Dit is een verbetering ten opzichte van de iPhone!

Galaxy S8 vs iPhone 7

Het is lastig om een bestaande telefoon te vergelijken met een bestaande telefoon. Op basis van hierboven genoemde aspecten, van de Galaxy S8, zou je een vergelijking kunnen doen.

Aspecten Samsung Galaxy S8 iPhone 7
Beeld 5,1 inch 4K Ultra HD 4,7 inch Retina HD
Prestaties
Processor
Opslag
Werkgeheugen
Videokaart
Batterij
3.0 GHz
64GB of 128GB (uitbreidbaar)
6 GB
800 mHz
4200 mAH
2,34 GHz
32/128/256GB
3GB
600 mHz
2000 mAh
Features
Camera achter (dubbele camera)
Camera voor
12 & 13 Mega Pixels8 Mega Pixels 12 Mega Pixels7 Mega Pixels
Gadgets Virtual Reality gear
Hoofdtelefoon aansluiting Ja Nee

Conclusie

Op bijna elk front wordt de Galaxy S8 beter dan de iPhone 7. Dit is ook niet gek, omdat de ontwikkeling van technieken in de tussentijd kan verbeteren. Maar het blijkt wel weer een topper te worden van Samsungs vlaggenschip, de Galaxy S8. De grootste ontwikkelingen lijken de dubbele camera’s, batterij en het werkgeheugen te worden.

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
0%
Informatief
0%
Neutraal
0%
Nooit meer
0%
Over de schrijver
Goedkoopste-Samsung.nl

Stel je vraag / Reageren