Coolblue, Mediamarkt, Phonehouse en Typhone gestopt met Galaxy abonnementen

Nu aan het lezen
Coolblue, Mediamarkt, Phonehouse en Typhone gestopt met Galaxy abonnementen

coolblue stopt met Galaxy abonnementen

Sinds 1 februari j.l. is Coolblue gestopt met het aanbieden van iPhone (smartphone) telefoon abonnementen. Dit doen zij door de aanpassing in de Nederlandse wetgeving die per 1 januari 2017 van kracht is geworden. Waar het op neer komt is dat een toestel dat samen met een telefoonabonnement wordt afgesloten, wordt gezien als een (micro) lening, op afbetaling.

Coolblue is gestopt met alle Galaxy abonnementen

Sinds het eerste moment dat Coolblue Samsung Galaxy abonnementen verkocht, vond je deze terug op Goedkoopste-Samsung.nl. En dat deed Coolblue met succes. Sinds 1 februari is dat helaas veranderd, want Coolblue verkoopt geen telefoonabonnementen meer, en dus kom je Coolblue helaas niet meer tegen in onze prijsvergelijker en dagdeals.

Winkelketen Coolblue geeft aan dat wanneer zij vanaf 1 mei a.s. – wanneer elke verkopende (web)winkel verplicht wordt om van elke klant een test af te nemen – zij niet meer het fijne “Coolblue” gevoel te kunnen geven. Wanneer de test (tijdens het bestelproces) een negatieve uitkomst heeft, dan kan de klant geen abonnement meer afsluiten, en dient het verkoop proces te stoppen.

Na Coolblue is half februari ook de Mediamarkt gestopt met het verkopen van telefoon abonnementen. Net als Coolblue heeft de Mediamarkt last van de nieuw ingevoerde WFT wet, die sinds 1 januari van kracht is gegaan. Met deze wet vallen alle Samsung Galazy-, Telefoon- en smartphoneabonnementen onder de Wet op het Financieel Toezicht (afgekort: WFT).

Typhone en Phonehouse: faillissement aangevraagd

Of het helemaal met de nieuwe wet te maken heeft is niet duidelijk, maar het is een feit: de verkoop punten van telefoon abonnementen vallen om met bosjes.. Helaas is het medio februari een feit: de PhoneHouse en Typhone hebben officieel hun faillissement aangevraagd. De meeste van de 140 fysieke winkels zullen nog open blijven, je kunt daar nog heel even blijven komen voor een nieuwe telefoon of combinatie abonnementen. Een doorstart behoort tot de mogelijkheden, deze wordt nu door de winkelketen onderzocht.

Samsung Galaxy abonnementen vergelijken

Op dit moment zijn de Mediamarkt, Coolblue, PhoneHouse en Typhone niet meer te vinden in onze prijs vergelijker. Zodra blijkt dat een doorstart mogelijk is, dan zullen deze winkels direct weer aan ons systeem worden gekoppeld.

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
0%
Informatief
0%
Neutraal
0%
Nooit meer
100%
Over de schrijver
Goedkoopste-Samsung.nl

Stel je vraag / Reageren