Verwachtingen Galaxy S8 en Galaxy S8 Edge

Nu aan het lezen
Verwachtingen Galaxy S8 en Galaxy S8 Edge

Wat kun je verwachten van de Galaxy S8 en S8 Edge?Nu Apple haar nieuw vlaggenschip, de iPhone 7, heeft gelanceerd moet Samsung achter de schermen druk bezig zijn om de nieuwe Galaxy S8 en Galaxy S8 Edge verder door te ontwikkelen. Hoe gaat hij eruit zien, wat zijn de technische gegevens van de Galaxy S8 en wat voor leuke nieuwe snufjes gaat het krijgen? De Galaxy S7 is nog maar sinds maart te verkrijgen. Goedkoopste-Samsung.nl kijkt graag verder en komt met dit artikel over de Galaxy S8. Wat kan je verwachten van Samsung’s paradepaardje?

Verwachtingen over de Galaxy S8 en S8 Edge

Samsung is achter de schermen bezig om begin 2017 de nieuwe Samsung Galaxy S8 te introduceren. Ze beloven de telefoonwereld op haar kop te zetten, het moet de grootste launch worden die ooit te zien is. Sinds een goed jaar is de Samsung Gear in ons leven gekomen. Verwacht wordt dat Samsung hierop verder bouwen gaat en Virtual Reality naar een hoger niveau zal gaan tillen.

Design Galaxy S8 en S8 Edge

De vorige modellen van de Galaxy-lijn hadden vrijwel een identieke vormgeving. Niks is zeker, maar er wordt verwacht dat de vormgeving wordt aangepast, al zal niet snel afgestapt worden van de metalen achterkant en de glazen voorkant. Misschien zal het een nog smaller toestel worden. Samsung heeft altijd gezegd een flexibele telefoon te willen introduceren. Misschien is het nu eens tijd daarvoor? De Samsung Galaxy S7 Edge had een hoek-scherm (edge). Dit schijnt voor Samsung een norm te worden en nieuwe telefoons hier ook van te voorzien of alleen voor de Edge lijn. Helaas is er nog weinig bekend over het design van de S8 en de Galaxy S8 Edge.

Technische gegevens Galaxy S8 en S8 Edge

De resolutie van het beeldscherm krijgt een enorme upgrade, er wordt verwacht een 5,5” Ultra High Definition scherm te krijgen (UHD). UHD wordt ook wel 4K beeld genoemd. 4K heeft een resolutie van 3840×2160 pixels. Samsung gebruikt ook 4K schermen voor haar televisies. Dankzij een hogere resolutie zal ook virtual reality scherper zijn (denk aan de VR bril van Samsung). Dit maakt het scherm een stuk scherper!

De Samsung Galaxy S8 zal ook een snellere processor krijgen. De naam van deze processor, Snapdragon 830, zal de echte kenner en technicus wel kennen. Deze chipset moet ervoor zorgen dat er een hogere snelheid kan worden behaald, maar ook een stuk zuiniger moet gaan worden dan haar voorganger (Snapdragon 800).

Nieuwste snufjes in de Galaxy S8 en S8 Edge

Naast een betere chipset en een scherper display, is de verwachting dat Samsung een dubbele camera gaat krijgen. Op de achterkant van het toestel komen twee camera’s. Dit is niet nieuw, want enkele andere toestellen maken hier ook al gebruik van. Wat kan een tweede camera?

  • Meerdere features worden gebruikt
  • Foto’s combineren voor betere resolutie
  • Foto’s schieten met een wijde hoek

Tot op heden heeft Samsung de meest kwalitatieve en beste camera van alle telefooncamera’s. Uiteraard wil Samsung dit behouden. Gaat de camera van de telefoon de normale fotocamera vervangen of zelfs laten verdwijnen? Een tof snufje wat toegevoegd kan gaan worden is de irisscanner. De irisscanner kan gebruikt worden om je scherm te ontgrendelen, maar misschien ook gebruikt worden in applicaties? Geen poespas meer nodig om je bankzaken te regelen, gebruik je irisscanner!

Apple verslaan?

De Galaxy S8 en S8 Edge zullen gegarandeerd de strijd aan gaan met de nieuwe iPhone 7 en 7 Plus. Een hogere resolutie scherm, betere camera én dual-camera, een zuinigere en betere processor aan boord, doet Samsung een hoge gooi tot beste smartphone ter wereld te worden in 2017. De telefoon zal waarschijnlijk niet goedkoper worden dan de iPhone 7, maar zal goed in de richting komen van Apple’s smartphone. Hoe dan ook; de verwachtingen zijn hoog gespannen, we houden je op de hoogte.

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
100%
Informatief
0%
Neutraal
0%
Nooit meer
0%
Over de schrijver
Goedkoopste-Samsung.nl

Stel je vraag / Reageren