De verschillen tussen de Galaxy S5 Plus en S5 Neo

Nu aan het lezen
De verschillen tussen de Galaxy S5 Plus en S5 Neo

Begin 2014 heeft Samsung de lang verwachte Samsung Galaxy S5 (de S5 Plus is een geüpdatet model) geïntroduceerd en in 2015 kwam de S5 Neo uit. De S5 Plus is alweer de 5e generatie smartphones van Samsung in de succesvolle Galaxy S-reeks. In dit bericht vergelijken wij de S5 en de S5 Neo met elkaar, want het zijn allebei fraaie smartphones, maar Samsung moet ook compromissen sluiten. Zijn de vernieuwingen / nieuwe features door Samsung in de S5 Neo ook daadwerkelijke verbeteringen? Hoe verhouden de eigenschappen van beide smartphones zich tot elkaar. Meer over de verschillen vind je hieronder: 

Belangrijkste Samsung Galaxy S5 Neo specificaties

samsung-galaxy-s5-plus

 • Snelle 1,6 GHZ octacore processor
 • Erg handig, de batterij is verwisselbaar
 • Een display met 1080 x 1920 pixels op basis van AMOLED
 • Het werkgeheugen van de S5 Neo is 2 GB.
 • Voor opslag is 16 GB aanwezig, uit te breiden tot 128 GB
 • De behuizing van de Neo is van kunststof
 • Een 5 megapixel camera voor bijvoorbeeld selfies
 • De camera aan de achterzijde kent 16 megapixels!
 • Handig: een FM radio aan boord (niet bij de S5 Plus)
 • TouchWizz gebruikersinterface. Dankzij TouchWizz toegang tot Samsung’s Theme Store, waardoor je het uiterlijk van de interface eenvoudig compleet kunt aanpassen aan je eigen smaak.

 

De beste aanbiedingen Galaxy S5 Neo van dit moment

ACTIE Galaxy S5 Neo

1000 mb

Onbep. minuten

Totaal €29,00 p/m

Bijbetaalprijs €13,-

Shops
ACTIE Galaxy S5 Neo

5000 mb

Onbep. minuten

Totaal €33,00 p/m

Bijbetaalprijs €0,-

Shops
ACTIE Galaxy S5 Neo

1000 mb

150 minuten

Totaal €23,50 p/m

Bijbetaalprijs €30,-

Shops

Galaxy S5 Neo Simlockvrij!

Heb je nog een simkaart of sta je op het punt om een simonly af te sluiten? Sla dan nu je slag met deze top aanbieding met een Galaxy NEO voor slechts € 374,-!

 

Samsung-vergelijker-pijltje Vind gemakkelijk zelf de beste Galaxy S5 Neo of Plus via onze Samsung vergelijker bij meer dan 20 webwinkels!

Belangrijkste Samsung Galaxy S5 Plus specificaties

Samsung-galaxy-s5-neo

De specificaties van de S5 Plus komen op een groot aantal aspecten overeen met die van de S5 NEO. Maar er zijn uiteraard verschillen, anders had Samsung maar één model hoeven te bouwen. Op de volgende punten verschilt de S5 Plus zich t.o.v. de S5 NEO:

 • De processor van de S5 Plus is een Quadcore 2,5 GHZ
 • De selFvie camera is geen 5 maar 2 Megapixels
 • Dit model heeft geen TouchWizz interface
 • Helaas, je zult het moeten doen zonder FM radio
 • De S5 Plus heeft een vingerscanner & IRblaster
 • De camera in de NEO is beter dan die van de S5 Plus

Wat ons verder is opgevallen

De exynos chip van de Neo verliest het wanneer het aankomt op de pure rekenkracht van de Snapdragon (de gewone S5 Plus), dit is met name van toepassing als je bijvoorbeeld veel games speelt. Anders merk je hier eigenlijk vrij weinig van. Dit komt door het TouchWizz interface, welke overigens weer sterk is vernieuwd en verder geoptimaliseerd. Een groot voordeel van het “eigen” gebruikersinterface is dat dit de snelheid van het besturingssysteem bevorderd. Overigens heeft de vernieuwde processor van de S5 Neo een veel lager energieverbruik omdat het denkwerk van de processor verdeeld wordt over meerdere kernen.

Samsung galaxy S5 Neo aanbieding

De S5 Neo heeft voor fotografie een zogeheten f/1.9 lensopening, deze zitten bijvoorbeeld ook in de Galaxy S6 en S6 Edge modellen. Slim trucje is dat de camerasensor meer licht opvangt, hierdoor maakt de S5 Neo betere foto’s bij minder licht dan de S5 Plus die een F/2,2 lens heeft. De S5 Neo heeft overigens geen vingerscanner en geen IR Blaster (hiermee kun je bijv. je TV mee bedienen). Maar daarentegen heeft de S5 Neo wel een FM radio en die heeft de S5 Plus weer niet.

NEO-VS-S5-PLUS

Onze conclusie

De S5 Neo komt eigenlijk best goed in de buurt bij de vrij sterk geïnnoveerde Galaxy S6. De “gewone” S5 heeft wel enkele verbeteringen onder de motorkap, waaronder de verbeterde processor, de selfie camera en het display. De S5 Neo heeft een betere verdeling van rekencapaciteit (8 kernen) en datatransport gebeurd via 64 Bit, maar wel tegen een iets lagere kloksnelheid. Onze inschatting is dat de S5 Neo de betere is van de twee en dan met name vanwege de kracht, snelheid en het energieverbruik. Het gebruiken van Apps en daarbij eventuele multitasking zal vrij vlotjes verlopen, maar vanwege de lagere kloksnelheid kan de S5 Neo wat trager zijn bij het verwerkingen van bijvoorbeeld foto´s in grafisch Apps. In de praktijk zal je daar overigens niet veel van merken door het eigen TouchWizz interface, dus laat dat geen hoofdrol spelen bij je keuze. Ook de camera is er sterk op vooruit gegaan en, sja toch nogmaals, wie wil er nou geen FM radio aan boord.

Hecht je aan de eerder genoemde punten toch wat minder waarde en wil je bijvoorbeeld juist wat meer (zwaardere) games spelen of juist met foto´s bewerken via Apps? Én wil je je smartphone als afstandsbediening kunnen gebruiken (IRblaster) en je de smartphone ontgrendelen via een vingerscan, dan ben je waarschijnlijk toch beter af bij de Galaxy S5 Plus.

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
88%
Informatief
6%
Neutraal
4%
Nooit meer
2%
Over de schrijver
Goedkoopste-Samsung.nl
 • Hilde
  16 november 2015 at 15:31

  Dus, de S5Neo kun je niet als afstandbediening gebruiken?

 • Pieter
  20 december 2015 at 09:04

  Vraagje: heeft de S5 Neo 4G+ ?

  • Goedkoopste-Samsung.nl
   20 december 2015 at 12:47

   Hallo Pieter, de S5 Neo ondersteunt alleen het (normale) 4G netwerk. Overigens schijnt de snelheid niet drastisch toe te nemen bij 4G Plus.

 • Vera
  4 januari 2016 at 19:23

  Ik ben opzoek naar een telefoon met een goede camera (ik houd ontzettend van het kunnen maken van mooie foto’s) en met een ruim geheugen, omdat mijn telefoon nu met 8GB echt snel vol zit. Het liefst natuurlijk ook een grote telefoon van rond de 5 inch. Is de Neo dan een betere optie voor mij?

  • Goedkoopste-Samsung.nl
   5 januari 2016 at 21:25

   Hallo Vera, wij denken dat je dan inderdaad met de S5 NEO beter uit bent. Doordat je de opslag kunt verruimen zal je niet zoals nu snel tegen het maximum aan lopen. Je moet natuurlijk wel een extra geheugenkaartje kopen.

 • Melissa
  23 februari 2016 at 19:17

  Zijn de toestellen volledig gelijk in grootte?

 • Kimberley
  24 februari 2016 at 08:36

  Past een hoesje van de s5 ook om de s5 neo?

  • 24 februari 2016 at 13:17

   Hoi Kimberley,

   De toestellen lijken ons identiek… Ze zijn allebei 142 x 72,5 x 8,1 cm. Vanuit die optiek denken wij dat een zelfde hoesje zou moeten passen. Maar garanderen kunnen wij dit niet.. Wij hebben deze vraag niet eerder voorbij gehad. Ons excuus hiervoor.

 • max
  12 mei 2016 at 14:36

  ik wil een telefoon die gewoon snel is maar ik heb een budget van 15 euro per maand… welke telefoon raden jullie aan (liever wel apple of samsung) heb nu nog iphone 4 waardoor ik dus eigenlijk wel nieuwe nodig heb, kunnen jullie mij helpen met kiezen?!?!

  • Goedkoopste-Samsung.nl
   13 mei 2016 at 21:09

   Hoi Max, als je binnen dit budget een gratis Galaxy toestel wilt, dan kan je wellicht gaan voor de A3 of de A5. Dit zijn vrij nieuwe toestellen waarbij je absoluut een betere ervaring zult hebben dan nu met de iPhone 4. Je kunt natuurlijk ook kijken naar de iPhone SE met een abonnement, maar dan ben je toch al weer snel ± 24 euro per maand kwijt… Bekijk anders eens http://www.goedkoopste-iphone.nl/iphone-se voor de betere iPhone SE deals.

 • Mirelle
  20 juni 2016 at 16:55

  Wat is de beste keus een A5 (2014) of een J5?

  • Goedkoopste-Samsung.nl
   25 juni 2016 at 14:42

   Dit is een persoonlijke keuze. De A5 is op een aantal fronten net iets luxer (metalen behuizing, betere specs, meer opslag) maar ook iets duurder. De beste keus hangt dus af van wat je belangrijk vindt aan een smartphone.

 • Keanu Thijssen
  23 juni 2016 at 09:12

  Ik heb een S5 neo en ben nu opzoek naar een qi receiver, ik zie op de ene plek dat de qi receiver van de s5 plus wel op de s5 neo past maar op de andere plek dat het niet past. Dus mijn vraag is, past de QI receiver van de S5 Plus op de S5 Neo

  • Goedkoopste-Samsung.nl
   25 juni 2016 at 14:39

   Hallo Keanu, deze informatie is ons helaas niet bekend. Wel hebben wij research gedaan en zien wij ook de tegenstrijdigheden zoals jij die online ziet. Wellicht dat een andere bezoeker op onze website je het antwoord zal geven.

Stel je vraag / Reageren