Samsung´s antwoord op de iPhone SE; Galaxy S7 Mini?

Nu aan het lezen
Samsung´s antwoord op de iPhone SE; Galaxy S7 Mini?

De Samsung Galaxy S7 Mini versus de iPhone SEVanwege de concurrentiestrijd tussen Apple en Samsung wordt er nu geroepen dat ook Samsung met een Mini variant komt voor de enorme kaskrakers; de Samsung Galaxy S7. Hiermee wil Samsung gaan concurreren met de iPhone SE van 4-inch. De Mini versies van Samsung zijn populair vanwege het prijskaartje en het compacte formaat.

Galaxy S7 Mini

Tegenwoordig hebben de meeste smartphones een groot scherm, maar dit betekent dat je smartphone niet meer met één hand te bedienen is en dit vinden sommige gebruikers jammer. Dit is een van de redenen dat er mini-varianten op de markt worden gebracht. Een andere reden is de lagere prijs. Het zijn smartphones in een kleiner formaat met vergelijkbare specificaties, de software is meestal hetzelfde. Je moet er wel rekening mee houden dat de specificaties minder zijn anders kan het toestel ook niet goedkoper worden gemaakt, ergens moet er iets ingeleverd worden. Eerder werd gedacht dat er ook een Galaxy S6 mini uitgebracht zou worden maar dit is nooit gebeurd, maar de geruchten over een Galaxy S7 mini zouden weleens waarheid kunnen worden.

De dikte van de mini smartphone wordt waarschijnlijk 9,9 millimeter. Het scherm zou 4,6-inch zijn met een HD-resolutie van 720p, deze versie heeft een werkgeheugen van 3GB en een ingebouwde opslagruimte van 32GB. Verder zou de kleine smartphone een 12-megapixel camera hebben. De mini is meestal ook goedkoper en dit zou voor de Galaxy S7 mini om een bedrag van €500,- gaan. Dit betekent uiteraard dat de abonnementen ook voordeliger zijn dan de abonnementen in combinatie met de Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge.

Eerdere Mini versies

De Galaxy S7 Mini zou niet de eerste mini variant uit de Galaxy serie zijn. Voorgangers zijn de Galaxy S3 Mini, Galaxy S4 Mini en de Galaxy S5 Mini. De Galaxy S7 Mini lijkt (nu nog) veel gelijkenissen te hebben met de Galaxy A3, wel wordt er verwacht dat de processor sneller zou zijn. Verder moet de mini erg veel lijken op de Galaxy S7 en dit maakt het dan ook een redelijk prijzige Mini variant. Zoals hierboven al gezegd, is de Galaxy S6 Mini nooit verschenen. Een reden hiervoor is wellicht omdat het Zuid Koreaanse merk alleen nog het beste van het beste uit wil brengen. Wanneer en of de Galaxy S7 Mini gelanceerd wordt is dus niet met zekerheid te zeggen. Logischerwijs zou de lancering van een Mini versie in de zomer zijn, wij houden dit uiteraard in de gaten.

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
17%
Informatief
0%
Neutraal
83%
Nooit meer
0%
Over de schrijver
Goedkoopste-Samsung.nl

Stel je vraag / Reageren