Verschillen Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge

Nu aan het lezen
Verschillen Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge

Samsung heeft in begin 2015 de lang verwachte Samsung Galaxy S6 serie geïntroduceerd. Dit is alweer de 6e generatie smartphones van Samsung in de succesvolle Galaxy S-reeks. In dit bericht vergelijken wij de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge met elkaar, want het zijn allebei fraaie smartphones, maar zijn er nog belangrijke verschillen of lijken ze toch wel erg veel  op elkaar? Zijn de extra’s die de Galaxy S6 Edge biedt de moeite waard of kun je net zo goed de S6 kopen en je goedkoper uit bent. Deze en andere vragen gaan we in dit artikel te beantwoorden.

De échte verschillen tussen de Galaxy S6 en S6 Edge

Samung-Galaxy-S6-S6-Edge

  • Allereerst; Het design van Galaxy S6 Edge is aflopend rond (aan de zijkanten) en dit zorgt oprecht voor een oogverblindend design
  • Het scherm heeft extra functies zoals het kunnen toekennen van een kleur aan een contact zodat wanneer er gebeld wordt, die kleur oplicht.
  • Diverse functies zijn nu voorhanden dankzij de ronde zijkanten (voor meer; zie alinea “Nader bekeken”)
  • Processor, Resolutie en Werkgeheugen + overige features/eigenschappen zijn eigenlijk gelijk aan elkaar.
  • De Galaxy S6 heeft Custom Equalizer and Preset equalizer.
  • De accu van de Galaxy S6 Edge is 2600 mAh, die van de S6 2550 mAh. Dit lijkt weinig maar in de praktijk gaat de Galaxy S6 Edge 10 tot 20% langer mee.
  • De Galaxy S6 Edge is iets lichter en iets dikker dan de S6. De Galaxy S6 Edge weegt 132 gram (de S6 138 gram) en is 7 mm dik, de S6 6,8 mm.

 

Nader bekeken

Het meest opvallende is toch wel de aflopende rand bij de Galaxy S6 Edge, dit heeft diverse voordelen. Je kunt met een snelle swipe bij 5 van je favoriete contacten komen. Met een enkele swipe trek je die naar het midden. Wanneer iemand belt dan zie je zijn (of haar) toegewezen kleur oplichten en dat zie je ook wanneer het toestel plat op het scherm ligt (door de ronde randen licht de zijkanten op) zo weet je wie belt en wanneer je geen zin hebt om op te nemen dan kun je hem weg drukken door op de hartslagmeter te drukken die ook aan de achterkant van het toestel zit. Dit zijn leuke  extra’s die de Galaxy S6 niet heeft. Alle andere zaken liggen gelijk voor beide toestellen. Of het nu gaat om de processor, de resolutie of het werkgeheugen… Het is hetzelfde voor beide smartphones.
galaxy-s6-s6-edge-lineup

 

Dus welke kan je nu het beste kiezen?!

Het is duidelijk dat de Galaxy S6 Edge vanwege zijn fraaie rondingen echt de mooiste is van de 2. Een ander opvallende eigenschap is de kleur/contact herkenning die je zelfs waarneemt wanneer het toestel plat op z´n scherm ligt. Aan de andere kant; als je minder naar design kijkt en alleen prestaties belangrijk vindt, dan kom je meer in aanmerking voor de Galaxy S6. Die is namelijk goedkoper, net zo krachtig en doet dus verder totaal niet onder voor de Galaxy S6 Edge. Uiteindelijk moet je zelf de keuze maken maar je kunt eigenlijk geen verkeerde keuze maken want het zijn echt allebei prachtige toestellen in snelheid en performance en wat mogelijkheden betreft.

Bekijk hier de beste deals voor de Samsung Galaxy S6 en de Samsung Galaxy S6 Edge.

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
79%
Informatief
16%
Neutraal
0%
Nooit meer
5%
Over de schrijver
Goedkoopste-Samsung.nl

Stel je vraag / Reageren